West Ham knikkert Liverpool na verlenging uit FA Cup

West Ham United heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan het avontuur van Liverpool in het FA Cup-toernooi. In de allerlaatste minuut van de verlenging maakte Angelo Ogbonna in de replay het verschil voor The Hammers: 2-1.

Op het moment dat niemand het nog verwachtte, maakte Ogbonna met een prachtige kopbal toch nog het verschil in het voordeel van West Ham. Daarmee werd een penaltyserie voorkomen, want West Ham en Liverpool leken zich net als in de eerdere ontmoeting (0-0) in evenwicht te gaan houden.

Drie dagen nadat hij geopereerd was aan een blindedarmontsteking, zat Jürgen Klopp alweer op de bank bij Liverpool. De Duitser stuurde een veredeld B-elftal het veld in, maar ruimde ook plaats in voor de weer helemaal fitte spelmaker Philippe Coutinho.

Het was echter West Ham dat het best uit de startblokken kwam. In de zestiende minuut raakte Joey O'Brien na een fraaie pass van uitblinker Dimitri Payet de paal. Namens Liverpool overkwam Coutinho in de dertigste minuut hetzelfde. Acht minuten later werd het aluminium eveneens getroffen door Payet, voordat het in de 44ste minuut eindelijk raak was. Michail Antonio volleerde fraai binnen op aangeven van Enner Valencia.

In de tweede helft stelde Liverpool al snel orde op zaken. Een juweel van een vrije trap van Coutinho - de Braziliaan schoof de bal geniepig onder de opspringende muur door - betekende de 1-1. Klopp zette vervolgens alles op alles en bracht Daniel Sturridge en Divock Origi, die na een lange afwezigheid weer fit zijn, in het veld om de wedstrijd in winst om te zetten.

Ondanks de frisse aanvallers die werden ingebracht bij Liverpool, werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord door The Reds. Ook in de verlenging leek het verschil niet gemaakt te gaan worden, tot de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging. Een prachtige vrije trap van Payet werd perfect tegendraads tegen de touwen gekopt door Ogbonna, die West Ham daarmee naar de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi hielp, waarin tweedeklasser Blackburn Rovers de tegenstander is.