West Ham huurt penaltyschlemiel Zaza van Juventus

Reacties

Simone Zaza heeft dan eindelijk zijn langverwachte transfer naar de Premier League te pakken. Zoals manager Slaven Bilic vrijdag al aankondigde neemt West Ham United de Italiaanse spits over van Juventus, dat de 25-jarige international in eerste instantie verhuurt.

West Ham huurt penaltyschlemiel Zaza van Juventus

Engelse media gingen er nog vanuit dat Zaza deze zomer al eigendom zou worden van West Ham voor een bedrag van 28 miljoen euro, maar The Hammers betalen in eerste instantie vijf miljoen aan de kampioen van Italië. Als de man die op het EK tegen Duitsland nog een penalty huizenhoog over knalde (foto) een minimum aantal duels speelt, nemen de Londenaren hem voor twintig miljoen definitief over.

Door de komst van Zaza lijkt de lange zoektocht van West Ham naar een aanvalsleider van wereldklasse beëindigd. De linkspoot met de excentrieke verschijning scoorde in de Serie A 25 keer in 87 duels voor achtereenvolgens Atalanta Bergamo, Sampdoria, Sassuolo en Juventus. Bij De Oude Dame mocht hij vertrekken door de concurrentie van onder anderen recordaankoop Gonzalo Higuaín.

De uitgaven van West Ham tijdens deze zomer zijn door de komst van Zaza, die aanvankelijk nog naar VfL Wolfsburg leek te verkassen, de zestig miljoen euro al overstegen. Topaankoop André Ayew, die bijna 25 miljoen euro kostte, is voorlopig uitgeschakeld met een hamstringblessure. Omdat ook Andy Carroll regelmatig geblesseerd is, kon Bilic nog wel een spits gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.