West Ham heeft weer lucht, Portsmouth degradeert

West Ham United heeft door een zwaar bevochten zege op Sunderland weer wat reserve opgebouwd in de strijd tegen degradatie. Burnley zegevierde in de degradatie-wedstrijd tegen Hull City dat nu in zwaar weer zit. Door deze resultaten is Portsmouth definitief gedegradeerd.

West Ham United-Sunderland 1-0West Ham United heeft de druk, die het strijden tegen degradatie met zich meeneemt, iets verlicht. In een intens duel werd Sunderland met 1-0 geklopt. Kort na rust besliste Ilan de wedstrijd. De Braziliaan mikte raak nadat Carlton Cole een lange bal van Manuel da Costa klaar legde. Invaller Boudewijn Zenden dacht dichtbij de gelijkmaker te zijn in de slotfase, maar zijn inzet werd geblokt door Valon Behrami.

Hull City-Burnley 1-4Het degradatieduel tussen Hull City en Burnley werd een prooi voor de bezoekers die daardoor in punten gelijk komen met de tegenstander van vandaag. De wedstrijd werd echter in gang gebracht door Hull City - dat George Boateng in de basis had en Jan Vennegoor of Hesselink als invaller - dat na twee minuten al op voorsprong kwam via een kopbal van Kevin Kilbane. Een prachtige vrije trap van Martin Paterson bracht Burnley weer op gelijke hoogte in de 35ste minuut. Na rust zorgden twee strafschoppen van Graham Alexander en een late vreugdetreffer van Wade Elliott voor een 4-1 zege voor Burnley.