West Ham haalt Chelsea uit roes, Van Aanholt onderuit

Reacties

West Ham United heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het League Cup-toernooi door Chelsea te verslaan. Ook Southampton voegde zich bij de laatste acht in het Engelse bekertoernooi.

West Ham haalt Chelsea uit roes, Van Aanholt onderuit

West Ham United - Chelsea 2-1
Door de tegenvallende competitiestart had West Ham alle reden om de bekerwedstrijd serieus te nemen en zo wat vertrouwen te tanken. Manager Slaven Bilic stuurde nagenoeg zijn sterkste elftal het veld op en dat resulteerde in de openingsfase in een overwicht. In de elfde minuut was het raak voor West Ham, toen Cheikhou Kouyaté raak kopte uit een indraaiende voorzet van Mark Noble.

Chelsea won zondag in de Premier League nog overtuigend van Manchester United (4-0), maar manager Antonio Conte zag dat zijn ploeg het niveau van die wedstrijd niet benaderde. Al had Michy Batshuayi wel nog voor rust gelijk moeten maken. De Belgische spits verprutste vlak voor rust een open kans door hoog over te schieten na een perfecte voorzet van Oscar.

Een dure misser, want de schade liep vroeg in de tweede helft alleen maar verder op voor The Blues. Edimilson Fernandes kapte naar binnen en klopte doelman Asmir Begovic met een schot in de verre hoek: 2-0. Conte deed bij de zoektocht naar de aansluitingstreffer nog een beroep op sterspelers Eden Hazard en Diego Costa, maar zij konden als invallers de spanning niet meer terugbrengen. Dat leek Gary Cahill in de extra tijd nog wel te doen, maar na de intikker van de centrumverdediger werd direct afgefloten.

Southampton - Sunderland 1-0
Vanaf de reservebank zagen Virgil van Dijk en Jordy Clasie in het St. Mary's Stadium landgenoot Patrick van Aanholt voorbij razen. Hij was de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen bij het bekerduel tussen de Premier League-clubs, die elkaar lang in evenwicht hielden.

Reden om te juichen hadden de Southampton-supporters lange tijd niet, maar op de openingstreffer van The Saints kunnen de supporters vermoedelijk wel even teren. Sofiane Boufal stal de show door in de 66ste minuut vanaf de linkerkant van het strafschopgebied naar binnen te komen en prachtig te scoren met een pegel in de verre hoek. Het was voor de recordaankoop van Southampton nog maar zijn eerste goal in Engelse dienst.

Manager Claude Puel had de aankoop van ruim achttien miljoen euro voor het eerst in de basis laten starten en dat bleek een gouden zet. Sunderland kwam niet meer met een antwoord op de beauty van de Marokkaan en zo werd Boufal matchwinner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.