West Ham duwt stadgenoot QPR verder in problemen

West Ham United heeft maandagavond in de Londense derby bij Queens Park Rangers de zorgen van de stadgenoot vergroot. Door de 1-2 nederlaag is QPR nog altijd hekkensluiter in de Premier League.

Al na drie minuten brak Matt Jarvis op Loftus Road de ban met een rake kopbal van dichtbij. Na ruim een half uur vergrootte Ricardo Vaz Te de voorsprong van West Ham. Nadat een aanval leek te zijn afgeslagen kon de aanvaller een goede voorzet van James Tomkins knap binnen volleren. Doelman Júlio César had geen antwoord op de licht van richting veranderde inzet: 0-2.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg op zoek naar de aansluiting. Die kwam er op schitterende wijze. Adel Taarabt, net een minuut op het veld, draaide de bal van een flinke afstand in de bovenhoek. Mede door twee gele kaarten voor invaller Samba Diakité bleef het daarbij voor QPR. Bij West Ham United viel de van een hamstringblessure herstelde spits Andy Carroll in.

Door de nederlaag heeft QPR nog altijd maar twee punten. Daarmee is de ambitieuze ploeg van Mark Hughes (foto), die zich flink roerde op de transfermarkt, nog altijd de troosteloze hekkensluiter. West Ham is knap subtopper met elf punten. Foto: VI Images