West Ham dankzij Fair Play naar Europa League

Reacties

Net als Go Ahead Eagles mag ook West Ham United op basis van goed gedrag deelnemen aan de eerste voorronde van de Europa League. De nummer twaalf van de Premier League bleef Everton voor in de strijd om het vierde EL-ticket. Engeland heeft daar net als Nederland en Ierland recht op via de Fair Play-ranking van de UEFA.

West Ham dankzij Fair Play naar Europa League

West Ham United eindigde bovenaan op de Fair Play-ranglijst van de Premier League en gaat daardoor het eerst sinds het seizoen 2006/07 weer Europa in. Tot de jaarwisseling waren The Hammers ook via de competitie nog in de race voor Europees voetbal, maar in 2015 zakten de Londenaren van de zesde naar de huidige twaalfde plaats. Het resulteerde onlangs in het vertrek van manager Sam Allardyce, wiens aflopende contract niet werd verlengd.

Door de eindzege in het Fair Play-klassement begint het nieuwe seizoen voor de spelers van West Ham (op de foto Stewart Downing) alweer op 2 juli, als de heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League gepland staat. Later in het seizoen zullen namens Engeland ook Liverpool en Tottenham Hotspur nog instromen in dat toernooi.

De vierde Engelse EL-deelnemer wordt komende zaterdag bekend na de FA Cup-finale tussen Arsenal en Aston Villa. Als Arsenal de oudste voetbalbeker ter wereld succesvol verdedigt, gaat het laatste ticket naar het Southampton van manager Ronald Koeman, dat als zevende eindigde in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.