West Ham bezweert crisis met zwaarbevochten derbyzege

West Ham United heeft zaterdagavond op bezoek bij Crystal Palace na vijf Premier League-duels weer gewonnen. Manuel Lanzini zorgde voor de enige treffer van The Hammers (1-0), die klimmen naar de vijftiende plaats.

West Ham kwam na 25 minuten via een flitsende aanval op voorsprong. Lanzini werkte een pass vanaf de linkervleugel van Aaron Cresswell achter doelman Steve Mandanda in de verre hoek. West Ham was duidelijk de betere ploeg en kreeg via Simone Zaza en Cresswell kansen om de marge te vergroten.

Christian Benteke verzuimde vlak voor rust om de 0-1 achterstand gelijk te trekken namens Palace. Na een rommelige situatie rond het strafschopgebied van West Ham kreeg Palace een strafschop, nadat Benteke door Angelo Ogbonna werd neergehaald. De spits legde zelf aan, maar wilde het te mooi doen. Hij wipte de bal over de rechterhoek van het doel. Benteke faalde een minuut later opnieuw door een voorzet van Andros Townsend tegen de paal te koppen.

Christian Benteke miste een belangrijke strafschop voor Crystal Palace.

Na rust herpakte Palace zich enigszins, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Het laatste kwartier speelde West Ham uit met tien spelers, na een razendsnelle rode kaart voor Cresswell. Eerst ontving hij een gele prent voor een schwalbe in het zestienmetergebied van Palace, om een minuut later zijn tweede te krijgen na een overtreding op Wilfried Zaha.

West Ham had voorafgaand aan het duel met Palace pas één keer gewonnen, thuis tegen Bournemouth. Daarna volgden vier nederlagen en een gelijkspel. Met zeven punten uit acht wedstrijden komt West Ham op gelijke hoogte met Burnley en Hull City. Palace staat achtste.