West Ham bezorgt Chelsea eerste verlies onder Benítez

Chelsea heeft ook de derde competitiewedstrijd onder manager Rafael Benítez niet kunnen winnen. Hoewel The Blues in tegenstelling tot de eerste twee duels nu wel scoorden, ging West Ham er vandoor met de drie punten: 3-1.

West Ham bezorgt Chelsea eerste verlies onder Benítez

Het leek een makkelijke middag te worden voor Chelsea, dat al na dertien minuten de score opende dankzij Juan Mata. De Spanjaard schoof uit een voorzet van Fernando Torres met links binnen, nadat Victor Moses de Spaanse spits diep had gestuurd. Vervolgens kreeg Chelsea ook mogelijkheden voor de 2-0, maar doelman Jussi Jääskeläinen voorkwam erger.

Na rust stond er plots een heel ander West Ham. Manager Sam Allardyce bracht met Matthew Taylor en Mohamed Diamé twee nieuwe krachten en gaf zijn ploeg de opdracht om het Chelsea met opportunistisch voetbal moeilijk te maken.

The Hammers trokken het duel daardoor naar zich toe en dat betaalde zich na 63 minuten uit toen Carlton Cole (links op foto onder) een van richting veranderde voorzet van Matt Jarvis langs de ten onrechte op zijn lijn gebleven doelman Petr Cech kopte. Cole verving in de basisopstelling Andy Carroll, die na het uitduel met Manchester United woensdag (1-0 verlies) twee maanden is uitgeschakeld door een kwetsuur aan zijn knie. Het leek wel of Chelsea die tegengoal nodig had, want nog geen minuut later kreeg de ploeg van manager Rafael Benítez twee goede kansen op de tweede treffer van de middag. Na een afstandsschot van Eden Hazard verzuimde Torres echter om de rebound binnen te schuiven. Even later trof Mata vanuit een vrije trap de paal.

Uiteindelijk was het West Ham dat aan het langste eind trok. Waar Cech in de 82ste minuut nog redding bracht op een schot van Jarvis, had hij twee minuten later geen antwoord op de harde schuiver van invaller Diamé. In blessuretijd bepaalde de eveneens ingevallen Modiba Maïga uit de rebound de eindstand nog op 3-1.

Zodoende eindigde het Londense onderonsje op Upton Park in een domper voor Chelsea, dat in drie duels onder Benítez pas twee punten pakte en één keer scoorde. West Ham verstevigde de positie in het linkerrijtje en staat vooralsnog zevende met 22 punten. Chelsea blijft derde met 26 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's