West Ham bekert verder ten koste van Everton na thriller

Reacties

West Ham United is er in de herkansing tegen Everton na een zinderende strafschoppenreeks in geslaagd de volgende ronde van het FA Cup-toernooi te bereiken. Het leek aanvankelijk de wedstrijd van Everton-spelers Kevin Mirallas en Romelu Lukaku, voor wie het een emotionele avond was, te gaan worden.

West Ham bekert verder ten koste van Everton na thriller

Afgelopen weekend kwam VfL Wolfsburg-middenvelder Junior Malanda (20) om het leven bij een tragisch verkeersongeluk. Het Belgische talent was door hun gezamenlijke jeugd in Brussel een goede vriend van Everton-spits Lukaku (foto boven), terwijl ook diens ploeg- en landgenoot Kevin Mirallas de jongeling goed kende. De twee Evertonians troffen Malanda onlangs zelfs nog twee keer, tijdens de Europa League-wedstrijden tussen hun club en Wolfsburg.

Waar Mirallas dinsdag net als afgelopen weekend op de bank begon bij Everton, moest Lukaku beslissen of hij wilde spelen op Upton Park. 'Rom voelt zich verschrikkelijk, het nieuws heeft hem enorm aangegrepen', liet manager Roberto Martínez in aanloop naar het bekertreffen weten. 'Maar hij wil spelen, net als Kevin trouwens. Door te voetballen kun je je zinnen even verzetten, dat is precies wat Romelu nu nodig heeft.' De beide Belgen lieten zich dinsdag vervolgens volop zien.

Ommekeer
Everton leek de replay (het eerste duel was in 1-1 geëindigd) in de eerste tien minuten na rust volledig uit handen te geven. Eerst zorgde Enner Valencia voor 1-0 voor de thuisploeg, waarna vleugelspeler Aiden McGeady zijn tweede geel pakte en The Toffees met tien man achterliet. Het inbrengen van Mirallas leek uiteindelijk de ommekeer te betekenen. Middels een prachtige vrije trap maakte hij in de 82ste minuut de treffer van Valencia onschadelijk, waarna hij in de verlenging nota bene Lukaku in staat stelde 1-2 te maken.

De twee vierden hun co-productie door hun blikken en wijsvingers als eerbetoon aan Malanda richting de hemel te richten (foto onder). De beslissing zou die goal echter niet zijn, want de in diezelfde verlenging ingevallen Carlton Cole zorgde alsnog voor 2-2. Ondanks enorme kansen aan beide kanten, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Mirallas en Lukaku schoten feilloos raak, maar nadat alle veldspelers hadden geschoten miste Everton-goalie Joel Robles bij de stand 9-9. Zijn collega en mede-Spanjaard Adrián schoot vervolgens wél raak en besliste het duel.

West Ham was zodoende de enige Premier League-club die zich dinsdag in de replay in de derde ronde wist te scharen bij de laatste 32. Woensdag gaan ook Tottenham Hotspur en Burnley (in een onderling duel) en het Southampton van manager Ronald Koeman (op bezoek bij Ipswich Town) dat proberen.

Wolverhampton Wanderers – Fulham 3-3 (Fulham w.n.s.)
Ondanks een doelpunt van Rajiv Van la Parra is Wolverhampton Wanderers er niet in geslaagd de volgende ronde van de FA Cup te bereiken. De Nederlander maakte twintig minuten voor het einde de 2-1 tegen Fulham en leek zijn elftal daarmee een ronde verder te helpen, maar Cauley Woodrow sleepte een verlenging uit het vuur voor Fulham. Daarin scoorden beide ploegen eenmaal, waarna penalty's uitsluitsel moesten geven. Vanaf elf meter bleek Fulham het beste op het besneeuwde veld.

Overige uitslagen:
Chesterfield – Scunthorpe United 2-0
Bristol City – Doncaster Rovers 2-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.