West Bromwich pakt in slotfase broodnodig punt

Stoke City en West Bromwich Albion hebben maandagavond de punten gedeeld: 1-1. De thuisploeg (Stoke) schiet weinig op met de remise, terwijl de bezoekers twee plaatsen stijgen.

Tien minuten na rust viel het eerste doelpunt. Rory Delap zette Stoke op voorsprong. Hij promoveerde een hoekschop van Jermaine Pennant tot een treffer. Doelman Scott Carson was kansloos.

Lang leken de bezoekers vervolgens op een nederlaag af te stevenen. Carlos Vela bracht daar drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd verandering in. De huurling van Arsenal rondde, terwijl hij de bal ontving op het randje van buitenspel, fraai af en tekende zo voor een 1-1 eindstand. De Mexicaanse middenvelder stond pas vier minuten op het veld toen hij trefzeker was.

Vela (foto) redde met zijn doelpunt opnieuw een punt voor zijn werkgever. Vorige week deed hij dit ook al in het degradatieduel met Wolverhampton Wanderers. In dat treffen sloeg hij als invaller toe in de negentigste minuut.

Door het gelijkspel gaat West Bromwich over West Ham United en Wolverhampton Wanderers heen. De formatie heeft een puntje meer dan beide ploegen. Het gat met hekkensluiter Wigan Athletic is slechts twee punten, waardoor de degradatiestrijd in Engeland ongemeen spannend blijft. Stoke vertoeft nog steeds in de middenmoot en is na maandag tiende. Foto: VI Images