West Brom sterkste in degradatieduel met Birmingham

West Bromwich Albion heeft goede zaken gedaan in de uiterst heftige degradatiestrijd in de Premier League door concurrent Birmingham City met 3-1 te kloppen.

De wedstrijd kwam pas op gang in de tweede helft, na een eerste bedrijf waarin beide teams duidelijk maakte waarom ze laag geklasseerd staan in de Engelse competitie. Vlak na de hervatting bracht Youssouf Mulumbu West Brom aan de leiding. Lang feestvieren was er niet bij voor de bezoekers, want een ruim minuutje later maakte Jean Beausejour, op aangeven van Lee Bowyer, gelijk.

WBA, waar Roy Hodgson sinds enkele weken de scepter zwaait, liet zich echter niet uit het veld slaan en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam tien minuten later. Een verwoestend schot van James Morrison (foto) zorgde daarvoor. Nadat Peter Odemwingie voor open doel de kans miste om West Brom definitief in veilige haven te schieten, kopte Paul Scharner een kwartier voor tijd de 3-1 binnen.

Ondanks de zege is West Bromwich Albion nog niet verlost van degradatiezorgen. De ploeg staat zestiende, maar heeft slechts vijf punten meer dan hekkensluiter Wigan Athletic. WBA passeert wel de tegenstander van zaterdag, Birmingham City. De ploeg die vorige week verrassend de League Cup won door Arsenal in de finale te verslaan, staat nu zeventiende en weet de rode streep direct onder zich. Foto: VI Images