Wesley Sneijder in ESM Elftal van de maand

Wesley Sneijder is uitverkozen in het ESM Elftal van de maand november. De negentienjarige Ajacied is de eerste Nederlandse speler uit de Holland Casino Eredivisie sinds Pierre van Hooijdonk in mei 2002.

Wesley Sneijder in ESM Elftal van de maand

Zijn uitverkiezing heeft Sneijder vooral te danken aan zijn goede optreden in het Nederlands Elftal in het beslissende play-offduel met Schotland. De Utrechter was uitblinker met drie assists en een doelpunt. Sneijder kreeg vijf stemmen van de tien bladen die deel uitmaken van de ESM.

Naast Sneijder waren er nog zes debutanten in het ESM elftal. Meest opvallende naam is die van Dado Prso. De Kroatische aanvaller van AS Monaco maakte indruk met zijn club door vier keer te scoren tegen Deportivo La Coruña, terwijl hij Kroatië op weg hielp naar EURO 2004 met twee goals in de play-offs tegen Slovenië. Andere nieuwkomers zijn Ivan Pelizzoli, Andreas Hinkel, Wayne Bridge, Frank Lampard en José Antonio Reyes.

Thierry Henry vergaarde de meeste stemmen: liefst negen. En Andrei Sjevtsjenko maakt voor de derde opeenvolgende maand deel uit van Europa's elite-elftal.

Bekijk hier al onze video's