Wesley en Rodney Sneijder breken met manager Lerby

Wesley Sneijder heeft gebroken met zijn zaakwaarnemer Søren Lerby. De gewezen aanvoerder van het Nederlands elftal was lange tijd het boegbeeld van Essel Sports Management. Juristen van Essel Sports en Sneijder onderhandelen momenteel over de afhandeling van de breuk. De 29-jarige middenvelder had een doorlopend contract met Essel Sports.

Wesley en Rodney Sneijder breken met manager Lerby

Of het tot een rechtszaak tussen beide partijen komt en wat precies de aanleiding is voor de breuk, blijft onduidelijk. Sneijder liet zich vanaf zijn zestiende begeleiden door Lerby. Ook de jongere broer van Sneijder, RKC Waalwijk-middenvelder Rodney, heeft de zakelijke banden met de ex-speler van Ajax, Bayern München, Monaco en PSV verbroken. Dat gebeurde overigens aan het einde van het contract van de speler.

Sneijder is niet de eerste Oranje-international die zijn relatie verbreekt met Essel Sports. Acht jaar geleden ruilde Maarten Stekelenburg het bedrijf van Lerby in voor Sport-Promotion, het bureau van Rob en Karel Jansen. Zes jaar later volgde John Heitinga dezelfde route. Daar tussendoor, in 2008, stapte Rafael van der Vaart over naar Robert Geerlings.

Desondanks heeft Lerby nog een keur aan topvoetballers in zijn stal. Vorige maand bezegelde hij de miljoenentransfer van PSV-aanvaller Dries Mertens naar Napoli. Bij Ajax is Lerby de zaakwaarnemer van onder anderen Ricardo van Rhijn, Viktor Fischer, Toby Alderweireld, Derk Boerrigter en Niklas Moisander. (Thijs Slegers & Taco van den Velde)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen