Wervelende Griezmann leidt Atlético langs Rayo

Atlético Madrid heeft geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. Antoine Griezmann was de uitblinker met twee treffers: 3-1.

Rayo speelt graag aanvallend voetbal en daarop anticipeerde Atlético-trainer Diego Simeone door Griezmann in de aanval naast targetman Mario Mandzukic te posteren, in plaats van Fernando Torres.

Het bleek een gouden zet, want Griezmann sloeg in de eerste helft twee keer toe op de counter. Hij dook tot tweemaal toe op achter de laatste linie van Rayo en was koelbloedig in de afronding. Na rust was de Fransman opnieuw betrokken bij een treffer, toen Manucho Gonçalves een corner van Griezmann achter zijn eigen doelman kopte.

Rayo kwam niet verder dan een treffer van Roberto Trashorras en dus boekte Atlético een knappe 3-1 zege. De regerend landskampioen blijft derde staan in de Primeria División, maar de marge naar nummer twee Barcelona, dat eerder op de avond ook won, is verkleind tot drie punten. Koploper Real Madrid speelde een wedstrijd minder en heeft een voorsprong van vier punten op de stadgenoot.