Wervelend Juventus pakt koppositie in Serie A

Juventus is terug aan kop van de Serie A. Zelf won de club uit Turijn eenvoudig met 3-0 van Palermo, terwijl na AC Milan en Lazio ook Udinese punten morste.

Juventus-Palermo 3-0Juventus behield op overtuigende wijze de ongeslagen status. In Turijn won de ploeg van trainer Antonio Conte met gemak met 3-0 van Palermo. Simone Pepe opende na twintig minuten de score. Juventus nam vlak na rust een voorschot op de tiende competitiewedstrijd zonder nederlaag. Alessandro Matri (foto) schoot de 2-0 binnen.

Ook na de tweede goal bleef Juve op zoek naar meer. Een hogere uitslag behoorde tot de mogelijkheden, maar Palermo kwam er genadig van af. Bij vlagen was het genieten geblazen voor de Juve-aanhang. Het derde doelpunt was de bekroning. De voorzet van Mirko Vucinic, het overstapje van Matri en de treffer van Claudio Marchisio waren een lust voor het oog en bepaalden de eindstand op 3-0.

Juventus heeft nu 22 punten uit tien duels. Lazio heeft er ook 22, maar speelde een wedstrijd meer. Udinese en AC Milan volgen met 21 uit elf.

Parma-Udinese 2-0Udinese gaf de koppositie uit handen. Tegen een beter en feller Parma verloor Udinese met 2-0. Al in de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar in de score kwam dit niet tot uitdrukking. Uit een hoekschop van Parma's sterspeler Sebastian Giovinco opende Jonathan Biabiany na een klein uur spelen de score.

De twee Parma-spelers eisten ook bij de tweede goal de hoofdrol voor zich op. Biabiany werd door Dusan Basta op foutieve wijze afgestopt, waarna uitblinker Giovinco de strafschop benutte. Een minuut eerder verprutste Giovinco nog een kans nadat Biabiany hem keurig had bediend. Parma, waar voormalig AZ-spits Graziano Pellè 71 minuten meedeed, meldt zich door de zege in de middenmoot van de Serie A.

Andere uitslagen:Bologna-Cesena 0-1Catania-Chievo 1-2Genoa-Novara 1-0Siena-Atalanta Bergamo 2-2 Foto: VI Images