Wernbloom wil weg: 'Woon al 28 jaar in koude landen'

Reacties

Ex-AZ'er Pontus Wernbloom wil vertrekken bij CSKA Moskou. Hij wil wel eens spelen en wonen in het land waar het klimaat wat beter is, zo geeft de Zweed als reden.

Wernbloom wil weg: 'Woon al 28 jaar in koude landen'

In gesprek met het Zweedse Expressen gaat de middenvelder in op zijn toekomst. En die ligt wat Wernbloom betreft niet bij de Russische landskampioen, hij is toe aan een nieuwe omgeving. 'Ik weet niet of dat specifiek aan Rusland ligt, of gewoon aan het feit dat ik al lang op dezelfde plaats zit', vraagt Wernbloom zich af.

Hij begon zijn carrière bij IFK Göteborg, waarna hij via AZ in Moskou neerstreek. De drie clubs (lees: de landen) hebben iets gemeen: het klimaat. 'Ik mis de warmte. Of beter gezegd, die heb ik nooit gehad. Ik woon al 28 jaar in landen waar het koud is, dus het zou wel een keer lekker zijn om ergens te wonen waar het af en toe ook lekker weer is', maakt Wernbloom geen geheim van zijn ambities.

Zuid-Europa ligt daarbij het meest voor de hand. 'Hier in Rusland is het in de winter wel heel erg treurig. En Moskou is hetzelfde als andere grote steden: vies en rommelig. Maar ik ben natuurlijk afhankelijk van wat er komt', weet Wernbloom, die nog een contract heeft voor twee jaar. 'Dán ga ik er eens goed over nadenken. Maar nu is er niets, dus voorlopig blijf ik nog gewoon bij CSKA.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.