Werkstraf geëist tegen fan die 'Vermeer-pop' ophing

Tegen de Ajax-fan die tijdens De Klassieker van 7 februari een pop ophing die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen, heeft het Openbaar Ministerie woensdagochtend een werkstraf van tachtig uur geëist, waarvan veertig uur voorwaardelijk. Verder mag de supporter de komende drie jaar niet meer in de buurt van De Arena komen, meldt het ANP.

Werkstraf geëist tegen fan die 'Vermeer-pop' ophing

Het OM vindt dat Ferdi T. Kenneth Vermeer heeft bedreigd en beledigd, vanwege de teksten op de pop. De man uit Wageningen liet zijn onvrede blijken over de gevoelige transfer van Vermeer naar Feyenoord in de zomer van 2014. Dat deed hij door aan de reling van De Arena een pop in een strop op te hangen. Achterop het shirt vielen het rugnummer 1 en de naam Vermeer te lezen. Op de voorkant stonden 'NSB', verwijzend naar de overstap van de doelman van Ajax naar Feyenoord, en 'van godenzoon naar hoerenzoon'. Vermeer deed destijds net als Ajax aangifte.

De verdachte, die van Ajax meteen na het incident een stadionverbod kreeg, ontkent overigens dat hij het spandoek heeft opgehangen en dat hij de pop heeft meegenomen naar het stadion. Wel geeft hij toe dat hij de pop vervolgens heeft opgehangen, maar volgens hem had hij niet gezien dat er 'NSB' op de voorkant van het shirt stond. Pas nadat vrienden hem berichtten over de tekst, zou hij de pop hebben weggehaald.

Het incident rondom de meest recente editie van De Klassieker maakte destijds veel verontwaardigde reacties los, onder anderen van Ajax-trainer Frank de Boer en KNVB-voorzitter Michael van Praag. De aanklager betaald voetbal startte een onderzoek en oordeelde dat de Amsterdammers een boete van 10 duizend euro moesten betalen en de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers (2 april 2017 in de Eredivisie) zonder een deel van de harde kern moeten afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen