Werklust HSV doet Van der Vaart op tribune goed: 'Toll'

Reacties

Het debuut van trainer Josef Zinnbauer op de bank van Hamburger SV zag er hoopvol uit. Tribuneklant Rafael van der Vaart was dan ook te spreken over zijn HSV.

Werklust HSV doet Van der Vaart op tribune goed: 'Toll'

'We kunnen natuurlijk leven met deze 0-0', zei de opvolger van de ontslagen Mirko Slomka na de remise tegen Bayern München. 'Met deze prestatie hebben de spelers de steun van de fans verdiend. Ik denk dat alle toeschouwers tevreden naar huis zijn gegaan. In onze situatie is dit gelijkspel zeer waardevol.'

Ook Van der Vaart (foto) had dat in Hamburg als tribuneklant geconstateerd. 'We hebben tot het einde gestreden. Dat was toll, geweldig', zei hij na afloop. Door een kuitblessure kon hij niet meer dan toekijken hoe het sportief kwakkelende HSV het er vanaf bracht tegen Bayern.

Maar Van der Vaart staat te trappelen zijn rentree te maken na problemen met een kuit. 'Ik ben bijna zo ver. Maar we willen niet het risico nemen dat de blessure terugkeert', aldus de aanvallende middenvelder.

Robben
De vraag is of zijn collega-international Arjen Robben ook snel weer binnen de lijnen komt. De aanvaller van Bayern München moest in de warming-up afhaken met een hamstringblessure.

Het was een tegenvaller voor trainer Josep Guardiola, die hem juist een basisplaats had toebedeeld in Hamburg. De Spaanse coach zag zijn ploeg moeizaam spelen. 'In de tweede helft was het een beetje beter, maar we hebben helaas de kansen onbenut gelaten. We moeten nu verder werken. Tot december wacht ons een zware tijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.