Wereldkampioen Kramer keert terug bij Gladbach

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft zich versterkt met Chistoph Kramer, die overkomt van Bayer Leverkusen. Bij Gladbach tekent de 25-jarige middenvelder een vijfjarig contract tot medio 2021.

Wereldkampioen Kramer keert terug bij Gladbach

Eerder speelde de Duits international tussen 2013 en 2015 op huurbasis voor Die Fohlen. Daar kwam hij tot 63 duels en vijf goals.

Door zijn goede prestaties bij Gladbach nam bondscoach Joachim Löw hem mee naar het WK 2014 in Brazilië, waar het wereldkampioenschap werd binnengehaald. Kramer maakte als basisspeler in de finale maar weinig mee van de 1-0 zege op Argentinië, want hij viel na iets meer dan een half uur uit met een hersenschudding. Achteraf gaf hij toe zich weinig meer te herinneren van de eerste helft.

Gladbach maakt naar verluidt een bedrag van 15 miljoen euro over voor Kramer. De ploeg van coach André Schubert speelt daarmee in op het vertrek van Granit Xhaka, die twee weken geleden naar Arsenal verkaste. Kramer speelde het afgelopen seizoen 28 keer mee bij Leverkusen in de Bundesliga en was daarin goed voor drie assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.