Wereldkampioen Arbeloa zet punt achter rijke loopbaan

Reacties

Voormalig Europees– en wereldkampioen Álvaro Arbeloa heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan gezegd. De Spaanse rechtsback vindt het mooi geweest nadat zijn aflopende contract bij West Ham United deze zomer niet werd verlengd.

Wereldkampioen Arbeloa zet punt achter rijke loopbaan

Dat laat Arbeloa weten in een exclusief interview met de Madrileense krant Marca. De 56-voudig Spaans international speelde zeven jaar voor Real Madrid alvorens hij vorige zomer vertrok naar West Ham. Namens de Premier League–club kwam de vleugelverdediger afgelopen seizoen tot slechts vier officiële duels. Een vertrek door de achterdeur was het gevolg.

Hoe anders was dat een jaar eerder bij Real. In zijn 238ste officiële duel voor De Koninklijke bracht trainer Zinedine Zidane hem elf minuten voor tijd in de ploeg voor Cristiano Ronaldo in het competitieduel met Valencia. Met de aanvoerdersband om zijn arm werd hij vervolgens getrakteerd op een staande ovatie en werd hij de lucht ingegooid door zijn ploeggenoten.

Arbeloa, die voor zijn periode in Madrid 98 officiële duels voor Liverpool speelde, werd dankzij zijn uitpuilende prijzenkast nog als een grootheid onthaald door West Ham. Behalve de twee Europese en één wereldtitel met Spanje, won de betrouwbare back bij Real onder meer een keer de landstitel, twee keer de Copa del Rey, twee keer de Champions League en één keer de wereldbeker.

In Engeland kon Arbeloa geen vervolg geven aan die successen, omdat zijn lichaam hem steeds meer in de steek liet. Hoewel de Spanjaard volhoudt dat hij fysiek nog goed genoeg was om door te gaan, vindt hij het tijd om te stoppen. Een terugkeer bij Real in een andere functie is zijn droom. 'Madrid is de club van mijn leven. Ik zal nooit om een baan vragen, maar ik ben altijd beschikbaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.