Wereldgoal van hattrickheld Kane hoogtepunt van achtklapper Bayern

Bayern München heeft de Champions League-zege op Galatasaray een goed vervolg kunnen geven met een 8-0 overwinning op Darmstadt 98. De regerend landskampioen begon nog stroef met een vroege rode kaart, maar twee rode kaarten bij de uitploeg en een wereldgoal van Harry Kane zorgden uiteindelijk voor een ruime winst.

Bayern München
8 - 0
Darmstadt 98

Bayern München kende – met Matthijs de Ligt in de basis – een dramatische start van de wedstrijd. Al na vier minuten spelen moest Josuha Kimmich het veld verlaten. De Duitser trok aan de noodrem nadat hij de bal kwijtraakte op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Martin Petersen legde de bal er net buiten, maar toonde Kimmich wel de rode kaart.

Een ruim kwartier later werd het overtal van Darmstadt 98 echter alweer tenietgedaan. Middenvelder Klaus Gjasula raakte de doorgebroken Konrad Laimer op de hak en met hulp van de VAR toverde Petersen voor de tweede keer van de middag een rode kaart uit zijn achterzak.

Daar bleef het in de eerste helft niet bij, want vijf minuten voor rust mocht ook Darmstadt 98-verdediger Matej Maglica vroegtijdig inrukken nadat hij de doorgebroken Harry Kane tegen het gras werkte. In de laatste minuten van de eerste helft leek Darmstadt 98 ook een derde domper te moeten verwerken, maar een doelpunt van Leroy Sané werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust wist Bayern het overtal snel te benutten, want binnen tien minuten spelen stonden er drie Beierse treffers op het wedstrijdformulier. In de 51ste minuut kopte Kane raak na een uitstekende voorzet van Noussair Mazraoui en vijf minuten later was Sané het eindstation van een knappe aanval via Jamal Musiala en Laimer.

Diezelfde Musiala zorgde na exact een uur spelen na een slimme vrije trap zelfs voor de 3-0. De ploeg van Thomas Tuchel greep Darmstadt bij de strot en liet ook niet meer los, want in de 64ste minuut zorgde Sané met zijn tweede treffer van de middag ook voor de 4-0.

Hattrick en wereldgoal Kane

Het hoogtepunt van de middag moest toen echter nog komen, want Kane deed in de 69ste minuut nog een bijzondere duit in het zakje. De Engelsman kreeg de bal na een afgeslagen aanval van de uitploeg, zag de keeper ruim voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft raak.

De radeloosheid van de bezoekers uit Darmstadt nam alleen maar toe en ook Thomas Müller zag zijn kans schoon om, op aangeven van opnieuw Mazraoui, zijn eerste treffer van het seizoen te maken. Een kwartier voor tijd zette Musiala ook de 7-0 op het bord.

Het slotakkoord kwam van de uitblinkende Kane. De dertigjarige spits kon op aangeven van die andere uitblinker, Sané, zijn hattrick completteren.