Wereldgoal Hagi, ophef over naam stadion Heerenveen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wereldgoal Hagi, ophef over naam stadion Heerenveen

• SC Heerenveen maakte dinsdag bekend dat het Abe Lenstra-stadion 'Connected Stadium' zou worden. Het zorgde voor flinke rumoer onder fans, die dachten dat daarmee bedoeld werd dat de stadionnaam zou veranderen. Heerenveen zag zich daardoor later genoodzaakt een en ander te verduidelijken, want met Connected Stadium werd slechts op de internetsnelheid in het Abe Lenstra Stadium gedoeld.

De Roemeense voetballegende Gheorghe Hagi is al een paar jaar trainer én eigenaar van FC Viitorul Constanta. Hij deed zijn spelers vandaag versteld staan met een juweel van een doelpunt.

'Meer dan één keer is mij verteld de zweep te hanteren. Maar waarom? Niemand heeft ooit bij mij de zweep gebruikt.'
Carlo Ancelotti heeft bij onder andere Chelsea en Real Madrid het advies van hogerhand gekregen de spelers flink onder handen te nemen. Maar de Bayern-trainer sloeg dat advies in de wind. De Italiaan herinnerde zich namelijk hoe hij tijdens zijn actieve carrière werd behandeld. (Bild)

'Ik wil niet te veel praten, want ik sprak te veel in de afgelopen twee jaar. Nu wil ik me gewoon weer richten op het voetbal.'
Kevin Strootman, verlost van de knieproblemen, wil nu op het veld zijn voeten laten spreken, zo vertelde de Oranje-international bij de presentatie van de AS Roma-selectie.

Graziano Pellè is de nieuwe grote man Shandong Luneng. De Italiaanse oud-Feyenoorder is inmiddels in China om de lucratieve overgang te bezegelen.

• Over China gesproken, het vermaarde Nederlandse Milan-trio Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard was in het Verre Oosten om een opening van een voetbalschool op te luisteren. Het EK kwam ook ter sprake. 'We hebben veel tactische wedstrijden gezien, waarbij vooral IJsland en Wales indruk hebben gemaakt door sterke tegenstanders te verslaan', gaf Rijkaard zijn visie. 'En dat Frankrijk als gastland in de finale verloor van de Portugezen, die al snel hun sterspeler Cristiano Ronaldo verloren, dat was inderdaad ook een verrassing.'

• Arsène Wenger is zelf ook niet vies om een keertje als analyticus aan te schuiven bij een tv-programma. Zo liet hij deze zomer voor de camera's van beIN zijn licht schijnen op enkele EK-wedstrijden. Maar de Franse manager van Arsenal heeft volgens Britse media Thierry Henry voor het blok gezet wegens diens tv-werk. De Franse oud-international mocht alleen verder als jeugdtrainer van The Gunners als hij zijn lucratieve baan als tv-analyticus – ruim vijf miljoen euro per jaar – opzegde. Dat ging Henry volgens The Sun te ver, en dus moeten de talenten van Arsenal het komend seizoen stellen zonder de aanwijzingen van de clubtopscorer aller tijden.   

• Twee dagen na de verloren EK-finale biedt de historie enige troost voor de Franse fans. Want precies 18 jaar geleden zegevierden Les Bleus in Stade de France. En ten koste van die andere Ronaldo werd de wereldtitel veroverd.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.