Wereldgoal Boussoufa helpt Anderlecht langs Club Brugge

Koploper Anderlecht heeft Club Brugge op een achterstand van negen punten gezet door in het onderlinge treffen met 3-2 te winnen. Mbark Boussoufa besliste de topper met een briljant doelpunt.

De vlammen vlogen er van het eerste fluitsignaal vanaf in het Constant Vanden Stock-Stadion. Beide ploegen hanteerden een zeer hoog tempo. De bezoekers hadden een licht overwicht, maar de thuisploeg opende de score. Roland Juhász kreeg te veel ruimte bij een vrije trap van Boussoufa en haalde in de zevende minuut van dichtbij hard uit.

Ruim tien minuten later viel de terechte gelijkmaker. Vadis Odjidja Ofoe nam op het randje van de zestien een hoekschop op de schoen en knalde hard raak. Tien minuten na de hervatting zorgde George Kouemaha voor een voorsprong voor de ploeg van Adrie Koster, die Ryan Donk de hele wedstrijd liet spelen.

Een forse tegenslag voor Club Brugge was de rode kaart voor Ronald Vargas. De Venezolaan kwam hard in, maar geel was meer op zijn plaats geweest. Twintig minuten voor tijd bracht Anderlecht-coach Ariël Jacobs Nicolás Frutos binnen de lijnen. Dat bleek een gouden zet. Twee minuten later bracht de Argentijn zijn ploeg op gelijke hoogte.

Een boeiende wedstrijd leek op weg te gaan naar een gelijkspel, maar Boussoufa besliste anders. Diep in de blessuretijd speelde de Marokkaan zich weergaloos vrij en knalde vanuit een onmogelijke hoek snoeihard in de kruising. Met drie punten als gevolg.