Wereldbeker arriveert ruim drie jaar te laat in Nederland

Op 11 juli 2010 greep Nederland maar nét naast de wereldbeker, maar 44 maanden later is hij alsnog in ons bezit. Woensdag deed de FIFA World Cup Trophy Tour het land van de verliezend WK-finalist aan.

Wereldbeker arriveert ruim drie jaar te laat in Nederland

Uitgerekend Bert van Marwijk, de bondscoach van Oranje tijdens de mondiale eindronde in Zuid-Afrika, nam de trofee tijdelijk in ontvangst. In de WK-finale ging het in de verlenging mis tegen Spanje, dat dankzij een treffer van Andrés Iniesta beslag legde op de wereldtitel.

'We waren er wel ongelooflijk dichtbij', vertelde hij Van Marwijk tegen de NOS. Veel pijn is er niet meer. 'Dat valt allemaal wel mee. Vooraf heb je het er natuurlijk wel met diverse mensen over, dan komt het allemaal weer terug. Net als wanneer je weer beelden terugziet.'

Komende zomer krijgt Nederland in Brazilië een herkansing, maar voor die tijd reist de wereldbeker de hele aardbol af. Woensdag en donderdag is hij dus in ons land, waarna hij vrijdag in België te bewonderen is. Daarna gaat de trofee verder naar Rusland.

Tijdens het aanstaande WK krijgt Oranje - onder leiding van Van Marwijks opvolger Louis van Gaal - meteen in de eerste groepswedstrijd kans op revanche, aangezien Spanje dan de tegenstander is. Ook Australië en Chili maken deel uit van Groep B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen