Werder wint bizar duel met 1899, crisis Bayern houdt aan

Het verlies in Hannover verdiepte de perikelen bij Bayern. Werder won een bizar duel met 1899 Hoffenheim, terwijl Martin Jol de zorgen van Jos Luhukay vergrootte.

Werder wint bizar duel met 1899, crisis Bayern houdt aan

Werder Bremen-1899 Hoffenheim 5-4 De verrassende nieuwkomer in de Bundesliga leek kansloos na het eerste half uur in het Weser Stadion. Werder Bremen had door de kansen beter te benutten de wedstrijd naar zijn hand gezet. Een marge van drie treffers (4-1) ging echter compleet verloren. Vedad Ibisevic bewees opnieuw zijn waarde voor 1899 Hoffenheim. De Bosnische spits droeg bij aan de teloorgang van Werder.

Niet alleen scoorde Ibisevic een van de vier Hoffenheim-treffers, maar hij was ook verantwoordelijk voor de rode kaart voor Per Mertseacker. De Werder-verdediger had na een uur de doorgebroken Bosniër onreglementair gestopt. Mesut Özil was echter de meest gevierde man. De Werder-middenvelder zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor een verrassende ontknoping van een bizarre wedstrijd.

Hannover 96-Bayern München 1-0 Bayern München is er niet in geslaagd de ontluikende crisis de kop in te drukken. Op de pijnlijke thuisnederlaag tegen Werder volgde een week later een niet minder pijnlijke verliesbeurt bij Hannover 96. Een droomdoelpunt van Szabolcs Huszti - de Hongaar schoot schitterend raak uit een vrije trap - maakte het verschil. Ook de rentree van Franck Ribéry (foto) bood geen soelaas voor het magere Bayern, dat pas in de slotfase druk kon genereren.

Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 1-0 De strijd tussen de Nederlandse trainers Martin Jol en Jos Luhukay eindigde in een overwinning van de eerste. Hamburger SV had genoeg aan de rake kopbal van Mladen Petric om de zorgen van Borussia Mönchengladbach te vergroten en zelf weer terug te keren aan kop.

Patrick Paauwe claimde in de eerste helft tevergeefs een strafschop na een duel met HSV'er Joris Mathijsen. Het was lang een van de weinige wapenfeiten van een onmachtig Borussia Mönchengladbach. Omdat Hamburger SV na rust steeds verder terugzakte, kregen Die Fohlen onverwacht een reddingsboei toegeworpen. Marco Marin en Rob Friend zagen hun inzet het HSV-doel missen.

VfL Bochum-Bayer Leverkusen 2-3 Patrick Helmes is de man in vorm in de Bundesliga. De aanvaller bevestigde die status in de wedstrijd tegen VfL Bochum. Hij deelde na een uur de genadeklap uit aan VfL Bochum, dat in de eerste twintig minuten al twee treffers van Bayer Leverkusen had moeten incasseren. De twee aan de inhaalrace gekoppelde doelpunten waren voor Bochum te weinig.

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-0 Khalid Boulahrouz ging met VfB Stuttgart hard onderuit. Borussia Dortmund dankte Tamas Hajnal voor zijn bijdrage aan het succes. De Hongaarse middenvelder tekende voor de eerste goal en gaf de assist voor de 2-0 van Felipe Santana. Dat doelpunt werd fel bestreden door Stuttgart, omdat keeper Jens Lehmann in het luchtduel te veel zou zijn gehinderd. Scheidsrechter Felix Brych was doof voor de protesten van Stuttgart, dat na een door Young-Pyo Lee opgezette counter ook nog een derde treffer moest incasseren.

Hertha BSC-Energie Cottbus 0-1 Hekkensluiter Energie Cottbus verraste met een overwinning op Hertha BSC. In Berlijn hield de ploeg van Bojan Prasnikar de verdediging gesloten na via Branko Jelic op voorsprong te zijn gekomen. Het was de eerste zege van het seizoen voor Cottbus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen