Werder vindt in Wenen eindelijk de vervanger voor Özil

Werder Bremen heeft ruim een anderhalf jaar na het vertrek van Mesut Özil de gewenste opvolger gevonden. Oostenrijks international Zlatko Junuzovic (24) heeft het trainingskamp van Austria Wien verlaten om met de Duitse clubleiding te onderhandelen over een contract. Over de transfersom, naar verluidt 750 duizend, zijn de clubs reeds akkoord.

Werder vindt in Wenen eindelijk de vervanger voor Özil

De spelmaker met Servische roots wordt gezien als de man die de leemte van Özil kan opvullen. Sinds diens toptransfer naar Real Madrid in augustus 2010 heeft Werder grote problemen op het middenveld. De vorige zomer van 1. FC Nürnberg overgekomen Mehmet Ekici (21) – hij werd aanvankelijk verkozen boven Junuzovic – heeft de verwachtingen niet kunnen waarmaken.

De Duitse sensatiekrant Bild heeft Junuzovic reeds geschaard onder het gezelschap succesvolle spelmakers in Bremen van de laatste jaren: Andreas Herzog, Johan Micoud, Diego en Özil. Eerder deze week legde Werder Bremen de Zwitserse verdediger Francois Affolter (20) van Young Boys vast.

Voor Austria Wien is Junuzovic de tweede dragende speler binnen een week die vertrekt. Eerder deze week werd Nacer Barazite voor drie miljoen euro verkocht aan AS Monaco. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's