Werder stuit Luhukay en El-Akchaoui in Duitse beker

FC Augsburg is er niet in geslaagd om de finale van de DFB-Pokal te halen. Werder Bremen was met 2-0 te sterk.

Werder stuit Luhukay en El-Akchaoui in Duitse beker

Met Youssef El-Akchaoui in de basis en Nando Rafael op de bank begon coach Jos Luhukay aan de halve finale van de Duitse beker. Zijn opponent Thomas Schaaf was bekend met het gevaar van 2. Bundesliga-club FC Augsburg dat in het toernooi al eerder Bundesliga-clubs SC Freiburg en 1. FC Köln uitgeschakelde en dat in de competitie op de tweede plaats staat. Een plek die recht geeft op promotie. De coach van Werder Bremen stuurde dan ook zijn sterkst denkbare elftal de wei in.

Het belang van de wedstrijd was ook bij de spelers bekend en er viel niets aan onderschatting te ontdekken bij Werder. Vanaf het eerste fluitsignaal legde de thuisploeg het tempo hoog en combineerde zeer geconcentreerd. De ploeg kreeg gelijk ook kansen. Claudio Pizarro raakte de lat, Clemens Fritz schoot net naast en vormgever Mesut Özil was kansrijk.

Na een half uur gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Na een snelle een-twee met Özil schoot Marko Marin (foto) raak. Vanaf dat moment kwam de ploeg van Luhukay wat onder de druk uit en liet het aanvallende spel zien waar ze in Duitsland veel bewondering mee oogsten. Vlak voor rust kreeg Augsburg de grootste kans. Voortreffelijk gelanceerd door El-Akchaoui mikte Michael Thurk op de paal achter de geklopte Tim Wiese.

Ook na rust hield FC Augsburg lang het initiatief. Tot grote kansen resulteerde het niet en bovendien was Werder regelmatig gevaarlijk in de counter. Rafael werd na een uur gebracht om te zorgen voor meer aanvallende druk, maar de krachten vloeiden langzaam uit de benen van de ploeg die op het tweede Duitse niveau speelt.

Zes minuten voor tijd besliste Pizarro dan ook het duel. De Peruviaan reageerde goed op een snel genomen vrije trap van Torsten Frings en klopte de mistastende Simon Jentzsch. Het dappere FC Augsburg zag daarmee het bekersprookje eindigen. Woensdag bepalen Schalke 04 en Bayern München wie op 15 mei de finale speelt tegen Werder Bremen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen