Werder spreekt Bayern-rol in transfer Gnabry tegen

Reacties

Serge Gnabry keert na vijf jaar terug in zijn geboorteland. De Duitse jeugdinternational verruilt Arsenal voor Werder Bremen, dat een rol van Bayern München op de achtergrond ontkende.

Werder spreekt Bayern-rol in transfer Gnabry tegen

De 21-jarige Gnabry, die in 2011 door Arsenal uit de jeugd van VfB Stuttgart werd geplukt, tekende woensdag zijn contract bij Werder. Na het wegvallen van Max Kruse door knieproblemen zat de Bundesliga-club verlegen om offensieve versterking.

In Londen was hij niet meer dan een reservespeler. Maar als jeugdinternational maakte hij indruk op de Olympische Spelen, waar Duitsland genoegen moest nemen met de zilveren medaille. Dankzij zijn zes doelpunten in zes duels trok hij de aandacht.

In Engeland werd geopperd dat Bayern de bestemming zou worden voor Gnabry. De Beierse club zou de aanvaller van Arsenal overnemen om hem vervolgens direct op huurbasis onder te brengen bij Werder.

Werder-directeur Frank Baumann spreekt deze constructie tegen en stelt dat zijn club de aanvaller heeft overgenomen. 'Ik weet niet waar de geruchten vandaan komen. Er zijn geen afspraken met andere clubs, zoals vandaag is gemeld.'

Baumann refereert daarmee aan het bericht van Kicker, dat meldt dat Bayern wel degelijk een rol in de transfer. De Beierse club zou Gnabry gunnen aan Werder, maar heeft tegelijkertijd een optie tot koop bedongen om de jeugdinternational medio 2017 in te lijven voor ruim vijf miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.