Werder ontruimt stadion na waarschuwing stormvloed

Achter het duel Werder Bremen-Bayern München staat een vraagteken. Overstromingsgevaar door de orkaan Xader zorgt voor onzekerheid over de wedstrijd van zaterdag.

Werder ontruimt stadion na waarschuwing stormvloed

Vanwege de orkaan Xaver is er een stormvloed-waarschuwing uitgevaardigd voor het noorden van Duitsland. Ook de rivier de Weser gaat waarschijnlijk buiten zijn oevers treden. Mocht het water over de dijken van 5,5 meter gaan, dan heeft dat ook gevolgen voor Werder.

Aangezien het Weser Stadion aan de rivier ligt waar het zijn naam aan ontleent zou in dat geval de thuishaven van Werder onder water lopen. Inmiddels zijn er maatregelen genomen. Uit voorzorg is de begane grond ontruimd.

'We hopen dat het allemaal voor niets is gedaan en er niets gebeurt', zei Werders perschef Tino Polster. 'Maar we moesten wel alles ontruimen om niet achteraf verwijten te krijgen.'

De vloedgolf bereikt tussen 2 en 4 uur ’s nachts zijn hoogtepunt. Op basis daarvan zal ook duidelijk worden of de dijken het hebben gehouden en de wedstrijd tegen Bayern München zoals gepland doorgang kan vinden.

Bekijk hier al onze video's