Werder onderuit na rood voor woeste Diego

Een rode kaart voor Diego en een reeks gemiste kansen kwamen Werder Bremen duur te staan tegen Eintracht Frankfurt. Bayer Leverkusen versloeg Schalke 04 door een lucky.

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 1-0
Werder stond donderdagavond laat nog op het veld in Braga. En in Frankfurt raakte de ploeg van coach Thomas Schaaf in de veertigste minuut ook nog spelmaker Diego kwijt door een rode kaart. De Braziliaan liet zich gaan door met zijn schouder Sotirios Kirgiakos omver te beuken.

Toch waren de bezoekers de betere ploeg. Maar Werder slaagde er niet in de vele kansen te benutten. Eintracht scoorde wel. In de 56ste minuut strafte Ioannis Amanatidis een fout in de Bremer defensie direct af: 1-0. Werder kreeg in het half uur dat volgde nog wel enkele kansen, maar die waren niet besteed aan Ivan Klasnic, Tim Borowski en Naldo.

Bayer Leverkusen-Schalke 04 1-0
Bayer was de betere ploeg in de BayArena, maar de thuisploeg had een lucky goal nodig om de drie punten te pakken tegen Schalke. Na een oersaaie eerste helft heerste Bayer in de tweede helft, maar de paar kansen die de thuisploeg kreeg, benutten de mannen van Michael Skibbe niet. In de 85ste minuut scoorde Manuel Friedrich. Hij zette voor vanaf rechts en zag ook tot zijn eigen verbazing de bal direct in de verste kruising waaien: 1-0.

VfB Stuttgart-Karlsruher SC 3-1
Stuttgart pakte terecht de drie punten in de Würtembergischen Derby. Mario Gomez opende al in de vijfde minuut de score door toe te slaan na zwak uitverdedigen van Mario Eggimann. In de 21ste minuut vergrootte Roberto Hilbert het verschil, via een counter. Hij tikte van dichtbij de bal over de doellijn na een vrije trap van Pavel Pardo. Pas in de slotfase kwam Karlsruher terug tot 2-1 via Tamas Hajnal, maar in de 88ste minuut besliste Cacau de partij op aangeven van Antonio Da Silva: 3-1

Nummer twee Werder heeft veertig punten, drie punten minder dan koploper Bayern München, die zondag in actie komt. Bayer is derde met 38 punten. Schalke is vijfde met 35 punten. Karlsruher is zesde met 33 en Eintracht zevende met 32 punten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}