Werder, Hoffenheim en Hamburger SV morsen punten

Werder Bremen sleepte in de blessuretijd nog een punt binnen tegen VfL Wolfsburg. Een zeer matig Hoffenheim werd afgetroefd door Dortmund en Hamburger SV gaf kort voor tijd een overwinning uit handen.

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 2-2Tegen het uitstekend draaiende Werder Bremen, al twaalf wedstrijden zonder nederlaag, besloot regerend kampioen VfL Wolfsburg de defensieve stellingen in te nemen. Pas na een kwartier plaatste de ploeg pas iets wat op een aanval leek. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Edin Dzeko zette met een geplaatst schot zijn team op 0-1.

Na een uur kwam Werder op gelijke hoogte. Hugo Almeida kende bijzonder weinig genade met de afvallende bal die hij vanaf elf meter in het Wolfsburg-doel schoot. Vijf minuten voor affluiten bracht Dzeko de bezoekers weer aan de leiding. Een snel genomen vrije trap van Karim Ziani bereikte de Bosniër die op snelheid Per Mertesacker aftroefde en Tim Wiese kansloos liet.

In de blessuretijd kwam de thuisploeg alsnog tot een gelijkspel. Mertesacker kopte een hoekschop van Mesut Özil tegen de touwen voor 2-2.

1899 Hoffenheim-Borussia Dortmund 1-2Hoffenheim stond bij aanvang van deze speelronde op een keurige vierde plaats, maar liet tegen Dortmund een matige wedstrijd zien. Tegen de middenmoter kwam de ploeg op alle fronten tekort. Zo begon de ploeg erg ongeconcentreerd en incasseerde na twee minuten al een tegentreffer. Nuri Sahin veroverde de bal op het middenveld en vond Lucas Barrios die met een goede pass Jakub Blaszczykowski vrij voor Hoffenheim-keeper Timo Hildebrand zette. De Pool rondde bekwaam af.

Kort na de hervatting kopte Demba Ba de thuisploeg, uit een voorzet van Carlos Eduardo weer op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd sleepte BVB alsnog de terechte overwinning binnen. Na een overtreding op Neven Subotic was Sahin via een strafschop de matchwinner.

FSV Mainz-Hamburger SV 1-1De bezoekers met Eljero Elia en Joris Mathijsen in de basis maakten na drie minuten al duidelijk waar ze voor gekomen waren: een overwinning. Dat was vijf competitieduels niet meer gelukt en een zege was noodzakelijk om niet het contact met de koplopers te verliezen. Tunay Torun scoorde na een een-twee met Elia.

De wedstrijd duurde voor Elia echter niet langer dan een kwartier. Na een charge van Nikolce Noveski moest de international zich laten vervangen door Marcus Berg vanwege een blessure aan zijn linkerenkel. Na de bliksemstart van HSV te boven te zijn gekomen kwam FSV Mainz beter in de wedstrijd en creëerde kansen. De thuisploeg bleek echter niet secuur in de afwerking.

HSV leek ook rustig op een zege af te koersen, maar was niet alert bij een hoekschop van FSV Mainz vijf minuten voor tijd. David Rozehnal werkte slecht weg en bediende Tim Hoogland die van dichtbij voor de 1-1 eindstand tekende.