Werder brengt Leverkusen eerste puntenverlies toe

Bayer Leverkusen heeft de eerste punten moeten inleveren. Werder Bremen gaf met een late treffer het spektakelduel een onverwacht sluitstuk (3-3).

Op slag van rust zorgde Fin Bartels voor een onverwachte wending van het duel in de BayArena. Zijn fraaie doelpunt – knap in de korte hoek geschoten – betekende de gelijkmaker voor Werder Bremen, waar het wachten was op de tweede goal van Bayer Leverkusen.

Want de Bundesliga-koploper was in de eerste helft heer en meester op eigen veld. De 1-0 na de knal van rechtsback Tin Jedvaj leek niet meer dan een opmaat voor een derde zege op rij. Maar een reeks van kansen was niet besteed aan Leverkusen, dat daarnaast tot drie keer toe het aluminium raakte.

De klap van de gelijkmaker werkte ook na rust nog door, waarbij Leverkusen probeerde de controle weer te veroveren. De ploeg van trainer Roger Schmidt liet zien met welk aanvalsspel dit seizoen tot nu toe indruk was gemaakt. Maar tegelijkertijd kwam de defensieve kwetsbaarheid naar voren.

Na een uur kwam Werder Bremen, waar Eljero Elia enkele keren gevaar stichtte, na een uur op voorsprong. Franco Di Santo was het eindpunt van een snelle counter. Dat het antwoord van Leverkusen niet lang op zich liet wachten – Hakan Calhanoglu scoorde fraai uit een vrije trap – deed niets af aan de hoop van Werder.

Maar waar de gasten hun counterkansen onbenut lieten, daar sloeg Bayer in de 73ste minuut wél toe. Invaller Heung-Min Son onderstreepte met de 3-2 niet alleen de aanvalskracht van Leverkusen maar ook de veerkracht.

Die laatste karaktertrek is Werder dit seizoen niet vreemd. De ploeg van trainer Robin Dutt maakte ook in de derde competitiewedstrijd dit seizoen een achterstand ongedaan met een punt als resultaat.

Sebastian Prödl tekende voor het laatste wapenfeit van het spektakel in de BayArena. De aanvoerder van Werder Bremen schoot bij de tweede paal via de lat raak. Bayer had daarop geen antwoord meer en leverde zo in de derde speelronde de eerste punten in. Daarmee heeft geen enkele ploeg in de Bundesliga meer de maximale score.