Werder Bremen ziet Leverkusen uitlopen na gelijkspel

Werder Bremen heeft verzuimd afstand te nemen van Hamburger SV in de strijd om de tweede plaats achter Bayer Leverkusen. De ploeg speelde net als HSV gelijk en heeft nu een achterstand van drie punten op de koploper. Hertha BSC verloor weer.

Werder Bremen-Borussia Dortmund 1-1In een matige wedstrijd slaagde Werder Bremen er niet in zich naar een tweede plaats te spelen. Het blijft nu in punten gelijk staan met Hamburger SV. Werder opende de score in de 36ste minuut. Mesut Özil schoot net binnen het strafschopgebied uitstekend raak. De treffer kwam compleet uit de lucht vallen.

Na de treffer ging het speelpeil iets omhoog en er ontstond een bij vlagen onderhoudende wedstrijd. Negen minuten na rust maakte Lucas Barrios de gelijkmaker. Tim Wiese kon geen vat krijgen op een hard schot van Nelson Valdez. De Argentijn tikte van dichtbij de rebound binnen. Beide teams streden nog wel voor de overwinning, maar doelpunten vielen er niet meer.

Hertha BSC-1. FC Köln 0-1Hertha BSC blijft ook na het duel met 1. FC Köln op het schamele aantal van vier punten staan. De ploeg speelde niet zo schrikbarend slecht als ze eerder hadden gedaan, maar het ontbrak het elftal aan stootkracht en zelfvertrouwen. De Berlijners kregen voldoende kansen, maar faalden telkens. Een rake kopbal van Milivoje Novakovic, uit een voorzet van Lukas Podolski, luidde tien minuten voor tijd de nederlaag in.