'Werder Bremen verliest geduld met Rosenberg'

Markus Rosenberg is bezig aan een teleurstellend seizoen bij Werder Bremen. De Zweedse oud-Ajacied tobt met zijn vorm en maakte sinds 15 maart geen enkel doelpunt meer voor zijn Duitse werkgever. Der Kicker denkt dat de 27-jarige spits snel progressie moet tonen als hij een vroegtijdig afscheid wil voorkomen.

'Werder Bremen verliest geduld met Rosenberg'

'Markus laat niet zien wat we van hem gewend zijn', reageert technisch directeur Klaus Allofs op de bevindingen van Kicker. 'Hij heeft in het verleden veel meer laten zien dan dat hij nu doet. Hij zal keihard moeten werken en ook de wil moeten tonen om weer in vorm te komen. Pas dan krijgt hij weer vertrouwen en kan hij voor doelgevaar zorgen.'

Rosenberg ('Ik weet ook niet hoe het komt') stapte tijdens het seizoen 2006/07 voor drie miljoen euro over van Ajax naar Werder Bremen. De Zweed begon nog wel goed bij de Duitse club, in anderhalf seizoen scoorde hij 22 keer in 44 competitiewedstrijden. Daarna kwam de klad in zijn prestaties.

Vorig seizoen maakte Rosenberg slechts zeven competitiedoelpunten. In de huidige jaargang staat zijn teller op nul. Ook in de strijd om de DFB-Pokal en in de Europa League scoorde hij nog niet. In de pikorde is de Zweed zelfs vierde keus in Bremen. David Pizarro en Marko Marin hebben een basisplaats, terwijl de eerder geblesseerde Hugo Almeida inmiddels weer fit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen