Werder Bremen meldt zich bij AZ voor Jóhannsson

Reacties

Werder Bremen heeft zich bij AZ gemeld voor Aron Jóhannsson. De Duitse club mag daarom de gesprekken starten met de 24-jarige aanvaller van de Alkmaarders. Dat bevestigt de Eredivisie-club tegenover Voetbal International.

Werder Bremen meldt zich bij AZ voor Jóhannsson

AZ en Werder hebben nog geen akkoord bereikt over een transfersom, maar de Duitsers mogen na het geven van een eerste indicatie en het officieel maken van hun belangstelling wel al praten met Jóhannsson. De werkgever van Feyenoord-doelwit Eljero Elia is bij de Amerikaanse international uitgekomen, nadat het onlangs zelf Franco di Santo voor zes miljoen euro had verkocht aan Schalke 04.

Jóhannsson zou na Nemanja Gudelj (zes miljoen euro naar Ajax) en Steven Berghuis (6,5 miljoen naar Watford) de derde basiskracht zijn die AZ deze zomer enkele miljoen oplevert. De nummer drie van vorig seizoen kan een aanzienlijke transfersom vragen omdat het contract van de clubtopscorer, goed voor 38 goals in 84 officiële duels, nog drie jaar doorloopt.

Trainer John van den Brom heeft met Vincent Janssen de eventuele opvolger van de onlangs van het Gold Cup-toernooi teruggekeerde Jóhannsson al in huis. De van Almere City overgekomen jeugdinternational was donderdag in het Europa League-duel met Istanbul Basaksehir (2-0) al één keer trefzeker. Jóhannsson speelde toen ondanks zijn jetlag alweer een helft mee.

Bekijk in het transferdossier alle inkomende en uitgaande transfers van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.