Werder Bremen maakt geen fout

Werder Bremen blijft na de zege op 1. FC Nürnberg (1-0) op twee punten achterstand van koploper Schalke 04 in de Bundesliga. Bayer Leverkusen leed een forse thuisnederlaag: 1-4.

Werder Bremen-1. FC Nürnberg 1-0De thuisclub, tevens de nummer twee van de Bundesliga, haalde zelden een hoogstand niveau. Bij de bezoekers mocht Gerald Sibon weer eens zijn opwachting maken; hij verscheen in het veld voor Marco Engelhardt. Sibon wacht nog altijd op zijn eerste Bundesliga-goal, maar speelt dan ook zelden. Een andere ex-Ajacied, Markus Rosenberg, besliste het tegenvallende duel. In de 74ste minuut kwam er een lange bal van Naldo in het strafschopgebied, die uiteindelijk voor de voeten van Rosenberg belandde.

Bayer Leverkusen-VfL Bochum 1-4Bayer Leverkusen keek binnen 23 minuten tegen een hopeloze 0-3 achterstand aan. Dat bracht herinneringen aan de wedstrijd van vorige week met zich mee, toen Bayer Leverkusen tegen Osasuna ook thuis verloor (0-3). Achtereenvolgens Karim Haggui (eigen doelpunt), Antar Yahia en Theofanis Gekas bezorgden Bochum een comfortabele voorsprong. Pas in de 62ste minuut kon Bayer via Stefan Kiessling iets terug doen, maar vlak voor tijd had Gekas nog een lob voor de te ver voor zijn doel staande René Adler in petto.