Werder Bremen doet goede zaken met uitzege bij Mainz

Door een overwinning bij FSV Mainz 05 deed Werder Bremen goede zaken in de Bundesliga. Roel Brouwers was weer belangrijk voor Borussia Mönchengladbach, dat gelijkspeelde.

FSV Mainz 05-Werder Bremen 1-2Twee dagen nadat Werder ten koste van FC Twente de achtste finale van de Europa League bereikt had, won de ploeg ook bij FSV Mainz 05. De overwinning kwam moeizaam tot stand. Tim Borowski opende na ruim een half uur de score met een vrije trap die over Heinz Müller de kruising in vloog, maar op slag van rust kwam de thuisclub terug. Aristide Bancé scoorde van afstand, ook al leek de bal houdbaar. In de vijftigste minuut bezorgde Sebastian Prödl (foto) de bezoekers opnieuw de voorsprong op aangeven van Aaron Hunt en deze werd niet meer weggegeven.

VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 2-1Ook VfB Stuttgart had afgelopen week Europese verplichtingen, de club hield dinsdag thuis Barcelona op 1-1. Het thuisduel met Eintracht Frankfurt, dat vier punten voorsprong had voorafgaand aan de wedstrijd, leverde een zege op. In de 39ste minuut opende Benjamin Köhler nog wel de score namens de bezoekers, maar nog voor rust maakte Cacau er met twee treffers 2-1 van. De spits had tijdens de vorige competitiewedstrijd nog vier keer gescoord.

Hertha BSC-1899 Hoffenheim 0-2Dinsdag werd Hertha BSC uitgeschakeld in de Europa League door een 4-0 nederlaag bij Benfica en ook in de competitie wil het maar niet vlotten. Het thuisduel met Hoffenheim werd verloren, waardoor de club uit Berlijn hekkensluiter blijft in de Bundesliga. Demba Ba maakte in de 35ste minuut op aangeven van Christian Eichner de 0-1 en in blessuretijd maakte Vedad Ibisevic er nog 0-2 van, waardoor Hoffenheim stijgt naar de negende plaats.

Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 1-1Borussia Mönchengladbach, met Roel Brouwers en Marcel Meeuwis in de basis, kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen SC Freiburg. Die Fohlen kwamen in de 56ste minuut op achterstand door een treffer van Papiss Demba Cissé, die een voorzet van Felix Bastians binnenkopte. Maar in de 72ste minuut was het de mee opgekomen Brouwers die gelijkmaakte. De verdediger kopte op aangeven van Juan Arango alweer zijn zesde competitietreffer binnen.

VfL Bochum-1. FC Nürnberg 0-0De wedstrijd tussen VfL Bochum en 1. FC Nürnberg leverde geen winnaar op, beide ploegen kwamen in het Rewirpower-Stadion niet tot scoren en moesten genoegen nemen met een punt. De bezoekers beëindigden het duel met tien man, nadat Albert Bunjaku in de slotfase van het veld werd gestuurd vanwege zijn tweede gele kaart.

Werder komt door de zege bij Mainz dichter bij Borussia Dortmund, dat vrijdagavond verloor bij Schalke 04. Het verschil tussen de nummer vijf en zes bedraagt nu één punt, terwijl Eintracht Frankfurt blijft steken op 35 punten. VfB Stuttgart passeert Mainz en staat nu achtste.