Werder Bremen binnen half uur klaar met Saint Etienne

Werder Bremen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi. De Duitsers kwamen tegen Saint-Etienne na een snelle voorsprong geen moment in gevaar. De 2-2 in Frankrijk was voor de Duitsers ruimschoots voldoende na de 1-0 thuisoverwinning van vorige week.

Al na zes minuten slaagde Werder er in het in de Europese knock-outfase zo felbegeerde uitdoelpunt te maken. Sebastian Prödl kopte raak na een voorzet van Torsten Frings. Binnen het half uur was het al 0-2. Na een counter legde Mesut Özil de bal op het hoofd van Claudio Pizarro (foto), die eveneens raak kopte.

De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. Saint Etienne had vier doelpunten nodig om een ronde verder te komen, maar de Fransen bleven steken op de helft. Yohan Benalouane kopte in de 64ste minuut de 1-2 binnen en in blessuretijd zorgde Sébastien Grax nog voor 2-2.