Wenger ziet eindelijk weer kampioensteam bij Arsenal

Reacties

Manager Arsène Wenger van Arsenal vindt dat zijn team een stuk sterker is geworden door de jaren heen. Hij is er 'helemaal aan toegewijd' om de strijd aan te gaan voor de eerste landstitel sinds 2004.

Wenger ziet eindelijk weer kampioensteam bij Arsenal

Toen Arsenal in het seizoen 2003/04 voor de laatste keer de landstitel behaalde, deed het team het op een uitzonderlijke manier: het bleef tijdens het gehele seizoen ongeslagen, iets wat alleen Preston North End (1888/89) was gelukt. Dit jaar moet de landstitel maar weer eens naar Noord-Londen gaan, vindt Wenger.

'Vandaag staan we er veel beter voor om voor het kampioenschap te vechten dan vijf à zes jaar geleden', zegt de Fransman op de algemene vergadering van aandeelhouders van Arsenal. 'Ik denk dat we een competitieve selectie hebben voor een competitieve competitie. Het team heeft de betrokkenheid, saamhorigheid, honger, wens en eenheid om een goede kans te maken op het winnen van de Premier League.'

Wenger, die deze maand precies twintig jaar de leiding heeft over Arsenal, heeft zelfs al uitgerekend hoeveel punten zijn team nog moet halen voor een titel. The Gunners staan op dit moment tweede met twintig punten, evenveel als koploper Manchester City. 'Na negen wedstrijden hebben we twintig punten, wat betekent dat de kampioen tussen de 82 en 86 punten zal moeten halen', stelt de 67-jarige Wenger. 'Dat is het doel en ik ben er helemaal aan toegewijd om dat te volbrengen.'

Een blik op de drie kampioenschappen van Arsenal onder Wenger leert dat de Noord-Londenaren op schema liggen. In het ongeslagen seizoen 2003/04 had Arsenal met 23 punten weliswaar meer punten dan nu na negen speelronden, maar in de kampioensjaren 2001/02 (achttien punten) en 1997/98 (negentien) waren dit er minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.