Wenger: 'Zeer verheugd met komst van Jonker'

Reacties

Arsenal-manager heeft zijn blijdschap uitgesproken over de komst van Andries Jonker. De huidige assistent-trainer van VfL Wolfsburg wordt na dit seizoen hoofd opleidingen bij The Gunners.

Wenger: 'Zeer verheugd met komst van Jonker'

Jonker gaat als vervanger van de voormalig Ierse international Liam Brady aan de slag als manager of academy. De Amsterdammer maakt het seizoen nog wel af bij VfL Wolfsburg, waar hij assistent is van hoofdtrainer Dieter Hecking. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam bij Bayern München.

Jonker was eerder actief bij de KNVB en als assistent van Louis van Gaal bij Bayern München. Ook was hij in Nederland trainer van FC Volendam, MVV Maastricht en Willem II.

'Ik ben zeer verheugd dat Andries ons komt vergezellen', vertelt Wenger op de Arsenal-website. 'Hij heeft een grote reputatie en was een wezenlijk onderdeel bij het ontwikkelen van de structuur die er nu toe leidt dat er in Nederland zoveel goede jonge spelers zich aandienen.'

Algemeen directeur Ivan Gazidis is al even blij. 'De ontwikkeling van onze jeugd is een zeer belangrijk onderdeel van de Arsenal-filosofie. Ik ben er zeker van dat hij voort zal bouwen op het goede werk dat Liam hier jaren heeft verricht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.