Wenger woest op scheidsrechter Hansson

De woede van Arsenal-coach Arsène Wenger richtte zich na het verloren Champions League-duel met FC Porto niet op zijn blunderende keeper maar op scheidsrechter Martin Hansson.

Wenger woest op scheidsrechter Hansson

Wenger maakte zich boos over de beslissing van Hansson om in de tweede helft een vermeende terugspeelbal van Sol Campbell met een vrije trap te bestraffen. 'Waar zie je dat een verdediger de bal terugspeelt met zijn teen? De bal raakte Sol, het was niet bewust en dus ook geen vrije trap', zei de Franse coach.

Maar daarmee was het leed niet geleden in de ogen van Wenger. Dat Hansson vervolgens toestond dat FC Porto de vrije trap snel nam en via Falcao scoorde, vergrootte de woede. 'Het was mooier dan een strafschop. Het was ongelooflijk dat hij FC Porto direct liet doorspelen. Dit heb ik nooit gezien en ik zit al een tijdje in het voetbal.'

'Als een scheidsrechter een vrije trap geeft, dan moet hij ons de kans geven ons te verdedigen', aldus Wenger. 'Anders kan je net zo goed direct een doelpunt toekennen. Van een situatie zonder kans op een doelpunt of een vrije trap, geeft de scheidsrechter gewoon een treffer aan Porto.

Waar Wenger woest was over Hansson, daar nam hij Lukasz Fabianski in bescherming. De doelman van Arsenal was schuldig aan de openingstreffer van FC Porto. 'Ik ga me niet uitspreken over zijn optreden en hem publiekelijk beoordelen. Je moet accepteren dat je verliest als een team, zoals je ook wint als een team. Geen enkele individuele prestatie moet publiekelijk worden geanalyseerd.'

Bekijk hier al onze video's