Wenger woest op arbitrage: 'Niet meer serieus te nemen'

Arsenal verloor zondag op bezoek bij Manchester City met 2-1 en dat lag volgens manager Arsène Wenger volledig aan de arbitrage. De Fransman was genadeloos voor scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

Arsenal zocht de rust op met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Theo Walcott, maar Leroy Sané en Raheem Sterling draaiden de wedstrijd in de tweede helft om. Beide spelers scoorden echter uit buitenspelpositie, tot woede van Wenger. 'Ik ben heel erg teleurgesteld en vooral enorm gefrustreerd. Beide tegendoelpunten werden gemaakt vanuit buitenspelpositie. Dat is zeer moeilijk te accepteren. Er gebeuren de laatste tijd dingen op het veld die niet meer serieus te nemen zijn.'

Wenger krijgt in Engeland vaak de kritiek dat hij na nederlagen altijd de schuld legt bij de scheidsrechter. De coach is zich echter van geen kwaad bewust. 'Het is toch ook ongelofelijk dat je steeds weer moet praten over de arbitrage? Wat er gedaan moet worden? Het zijn volgens mij professionals, ze moeten verantwoordelijkheid nemen voor hun fouten. Dit is niet te accepteren, ook niet door mijn spelers.'

'Tegen Everton verloren we door hun standaardsituaties, maar vandaag kan ik mijn spelers niets verwijten', vervolgde de woedende Wenger. 'Hoe kun je je verdedigen tegen twee buitenspeldoelpunten? City was na rust de betere ploeg, maar dat ontstond pas na de 1-1 die nooit had mogen tellen.'

Guardiola
Manchester City-collega Pep Guardiola was vanzelfsprekend minder kritisch. 'Arsenal had geluk in de eerste helft, wij in de tweede helft. Het was een leuk duel, een echte Premier League-wedstrijd. We hebben gedomineerd en veel kansen gecreëerd. Of het City van de tweede helft het City is dat ik graag wil zien? Nee. Alleen als het om inzet gaat misschien, maar verder hebben we nog een heel lange weg te gaan. Het spel is nog lang niet zoals ik het wil zien.'

Guardiola paste zich in het verleden makkelijk aan toen hij trainer werd in Spanje en later in Duitsland, maar voelt zich nog niet helemaal thuis in Engeland. 'De Premier League is een heel aparte competitie. Ik probeer me aan te passen, maar andere managers hebben hier meer ervaring dan ik. Als bepaalde spelers straks terugkeren zullen we meer kansen creëren en meer doelpunten maken. Heel veel belangrijke spelers zijn momenteel langere tijd geblesseerd.'