Wenger woedend op ongeconcentreerde Arsenal-spelers

Arsenal verspeelde zondag definitief zijn titelkansen. The Gunners hadden tegen Wigan Athletic tien minuten voor tijd nog een comfortabele 2-0 voorsprong, maar gingen alsnog met 3-2 onderuit. Dit tot woede van coach Arsène Wenger.

'Ik vind dat de doelpunten die we incasseerden zeer goedkoop waren. Ongelukkig, maar wel goedkoop', stak de Franse oefenmeester zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. 'Je moet de focus in competities als deze er negentig minuten op hebben. We bleven niet geconcentreerd en zijn daar in de slotfase voor gestraft.'

'Iedereen heeft een mening over Lukasz Fabianski. Ik houd mijn mening voor mezelf', weigerde Wenger de schuld neer te leggen bij zijn reservekeeper. De Pool verving de geblesseerde Manuel Almunia en liet de bal bij de gelijkmaker na een hoekschop van Charles N'Zogbia knullig uit zijn handen glippen zodat Titus Bramble eenvoudig kon scoren.

'Ik vind dat we de wedstrijd niet verloren hebben door een keepersfout', zegt Wenger. 'De eerste goal van Wigan deed ons eigenlijk de das om. We stonden niet in de goede positie en dat doelpunt was erg belangrijk. Ik wist dat de wedstrijd nog lang niet over was toen we 2-0 voor stonden.'

'We hadden moeite om de bal in het bezit te houden en we slaagden er al helemaal niet in kansen te creëren. Dan kom je altijd in de problemen', verzucht Wenger die weinig zin had om te zeggen welke club hij graag kampioen ziet worden: Chelsea of Manchester United. 'Het maakt me echt totaal niet uit wie de titel pakt.'