Wenger wil door CL gevulde spaarpot niet direct stukslaan

Reacties

Hoewel Arsène Wenger voldoende redenen had om blij te zijn met de zeventiende plaatsing op rij voor de groepsfase van de Champions Leauge, was er ook minder goed nieuws voor de Franse manager van Arsenal. Hij bevestigde na de 1-0 zege op Besiktas in de play-offs om Champions League-voetbal dat Olivier Giroud drie tot vier maanden uit de roulatie is.

Wenger wil door CL gevulde spaarpot niet direct stukslaan

De spits liep zaterdag in het gelijkspel tegen Everton (2-2) een enkelblessure op en direct werd gevreesd voor een lange afwezigheid. Vanavond bevestigde Wenger het doemscenario. 'Ik verwacht hem niet eerder dan in december of januari terug.'

Door de blessure moet Wenger voor de spitspositie gaan kiezen uit andere kandidaten als Alexis Sánchez, Joël Campbell, Yaya Sanogo of Lukas Podolski, die door de gang van zaken een transfer lijkt te kunnen vergeten.

Transfermarkt
Wenger werd logischerwijs direct gevraagd of hij de transfermarkt nog op zou gaan. Nikola Zigic (Birmingham City) zou zijn benaderd en ook namen als Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) klinken. Wenger wilde er niets van weten. 'Je vraag me wie we nu gaan kopen. Op dit moment niemand. Je kunt niet iedere keer de portemonnee trekken als er iemand geblesseerd is. Zigic? Nee. Welbeck? Nee. Falcao? Nee', zo gaf Wenger nota bene op de clubwebsite antwoord op de nodige genoemde potentiële aanwinsten. Desondanks lijkt de komst van een nieuwe aanvaller niet helemaal uitgesloten.

Behalve het slechte nieuws was er natuurlijk ook blijdschap over het Champions League-ticket, dat ook weer de nodige miljoenen aan inkomsten oplevert. 'Ik vind dat we een goede prestatie geleverd hebben. Je moet Besiktas ook de credits geven die ze verdienen. Dat is een goede ploeg, vooral Atiba Hutchinson (ex-PSV, red.) maakte indruk op mij. We hadden het veel eerder af moeten maken en natuurlijk kregen we het zwaar met tien man, maar het belangrijkste is dat we het gehaald hebben.'

Zoals wel vaker kwam Wenger ook terug op enkele beslissingen van de arbitrage. 'Ik vond de twee gele kaarten van Aaron Ramsey vorige week niet terecht en de tweede gele kaart van Mathieu Debuchy was vanavond ook weer heel streng gestraft. Hij ging voor de bal en had geen enkele intentie om een overtreding te maken. Of we een strafschop tegen hadden moeten krijgen? Dat heb ik niet goed gezien. Volgens mij ging Wilshere voor de bal. Misschien zijn we daar wat gelukkig geweest', besloot de Fransman, die donderdag bij de loting in Pot 1 zal zitten met zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.