Wenger waant zich op Wembley, examen gaat voor

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wenger waant zich op Wembley, examen gaat voor

• Heracles Almelo gaat Europa in en natuurlijk hoort daar een feestje bij. Maar Wilfred Genee, erkend voorvechter van gezonde happen in voetbalkantines, zal er ongetwijfeld niet blij mee zijn. Heracles Almelo heeft namelijk een bijzondere plek gevonden om zich maandag te laten huldigen. Of zou die grote M gekozen zijn gezien het internationale karakter van het bedrijf?

'Toen ik klein was, lag hier een aardappelveld. En nu ziet het eruit als Wembley.'
Arsène Wenger keerde terug naar zijn geboortegrond in de Elzas om zijn eigen stadion te openen. Want het kakelverse onderkomen van de plaatselijke club Duppigheim draagt sinds zondag de naam van de Arsenal-manager. (France Bleu)

• Héctor Cúper zal ongetwijfeld zijn wenkbrauwen hebben gefronst bij het samenstellen van zijn selectie voor het Afrika Cup-kwalificatieduel met Tanzania. Ramadan Sobhi, in maart met een goal en een assist belangrijk geweest in de dubbele confrontatie met Nigeria, was namelijk niet beschikbaar.

Vooral vanwege de reden zal de Argentijnse bondscoach achter zijn oren krabben. Niet een blessure of schorsing, maar een examen weerhoudt Sobhi ervan op 4 juni te spelen in Dar es Salaam. 'Een dag later is zijn examen en het is ons niet gelukt een ticket te regelen om direct na de wedstrijd terug te gaan', vertelde technisch directeur Ihab Lehta over de absentie van de achttienjarige aanvaller van Al Ahly.

• Een deel van de aanhang van De Graafschap liet zich zondag van een duistere kant zien. Go Ahead Eagles werd het slachtoffer van de frustratie op De Vijverberg. Maar er is ook een andere kant van De Superboeren, zo heeft Go Ahead-voorzitter Edwin Lugt ervaren.

Fatih Terim heeft de daad bij het woord gevoegd en de arbitrage daadwerkelijk de zo verlangde technische hulpmiddelen aangeboden. De Turkse bondscoach drukte zondag fijntjes een telefoon onder de neus van de vierde official om te bewijzen dat de goal van Engeland van Harry Kane echt buitenspel was. Al dan niet uit beleefdheid keek de assistent ook daadwerkelijk op het schermpje. Het mocht allemaal niet baten, de treffer bleef staan en Turkije verloor met 2-1 op Wembley.

 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.