Wenger vooral blij dat hij van schuldgevoel af is

Reacties

Toch nog als groepswinnaar gaat Arsenal proberen voor het eerst in zeven jaar weer eens de achtste finale van de Champions League te overleven. Manager Arsène Wenger hecht niet zoveel waarde aan de verrassende groepswinst, maar was wel blij met het teken van leven dat Lucas Pérez op bezoek bij FC Basel (1-4) gaf.

Wenger vooral blij dat hij van schuldgevoel af is

Voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 werd Arsenal weer eens groepswinnaar in de Champions League. In principe zou dat betekenen dat de sterkste ploegen ontlopen worden, maar omdat een ploeg als Bayern München in hun poule als twee eindigde dreigt alsnog een zware loting. 'Het kan dus nog steeds heel zwaar worden', aldus Wenger. 'Maar ons schuldgevoel is nu wel weg.  Anders was daar bij een zware loting wel sprake van geweest. Bovendien spelen we nu onze tweede wedstrijd thuis. Dat is wat we wilden', aldus de Fransman, die de voorbije vier jaar tweede werd en eruit vloog tegen achtereenvolgens Bayern München, nogmaals Bayern, AS Monaco en vorig seizoen tegen Barcelona.

Arsenal had de groepswinst vooral te danken aan Ludogorets, dat met Virgil Misidjan als Man van de Wedstrijd PSG nota bene in Parijs op een 2-2 gelijkspel hield. Daarom was de 1-4 zege bij FC Basel voor Arsenal voldoende om nummer één te worden.

Pérez was met drie goals de gevierde man bij The Gunners. De afgelopen zomer voor twintig miljoen euro van Deportivo La Coruña overgenomen spits toonde daarmee dat Wenger genoeg te kiezen heeft. Alexis Sánchez toont als spits al het hele seizoen levensgevaarlijk te kunnen zijn en de kopsterke Olivier Giroud klopte inmiddels  ook al weer op de deur. In de spits lijkt de Spanjaard dus de derde man in die pikorde te zijn, maar tegen Basel maakte hij hangend op rechts zijn opwachting. Een plek die normaliter voor Theo Walcott is weggelegd.

'De eerste twee waren intikkers, maar je moet er wel staan', zo stelde Wenger. 'Hij heeft getoond dat het geen toeval was dat hij er twintig maakte in Spanje. Hij staat vaak op de goede plek en beweegt goed', besloot de Arsenal-manager, die het zaterdag opneemt tegen Stoke City. In de competitie verloor Arsenal na het openingsduel (3-4 tegen Liverpool) ook niet meer en is de ploeg van Wenger tweede op drie punten achter lijstaanvoerder Chelsea.

Overigens bleek ook uit de statistieken dat Pérez doeltreffend was. Hij had voor zijn hattrick maar drie doelpogingen nodig. Daarmee was de Spanjaard de eerste die dat huzarenstukje neerzette sinds Robin van Persie, namens Manchester United tegen Olympiakos in maart 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.