Wenger: 'Verlies tegen Southampton was keerpunt'

Reacties

Arsenal heeft in 2015 meer punten gepakt dan ieder ander team in de Premier League. Manager Arsène Wenger denkt dat cohesie een belangrijke factor is in het succesverhaal van The Gunners.

Wenger: 'Verlies tegen Southampton was keerpunt'

Het jaar begon nog slecht voor Arsenal met een 2-0 nederlaag bij Southampton, dat om 20.45 uur opnieuw de opponent is. 'Dat verlies deed pijn, maar het was ook een keerpunt. In 2015 hebben we na dat duel namelijk heel erg constant gepresteerd', zei Wenger op de Arsenal-site.

De cijfers onderstrepen de woorden van de Fransman. In 2015 pakten The Gunners liefst 78 punten in de Premier League, tien meer dan achtervolger Manchester City. Dit seizoen levert dat vooralsnog een tweede plaats op, achter het verrassend sterke Leicester City. Na de 2-1 zege op Manchester City van maandag lonkt de eerste titel sinds 2004 nadrukkelijk voor Arsenal.

'In de huidige samenleving willen mensen iedere minuut iets nieuws', analyseerde Wenger. 'Maar we moeten niet vergeten dat voetbal ook gaat om cohesie en stabiliteit. Dat gaat in tegen de wensen van het publiek en ik denk dat cohesie hierdoor tegenwoordig onderschat wordt. Als je een wedstrijd verliest, heeft iedereen een mening en dat kan een ploeg destabiliseren. Daarom denk ik dat cohesie steeds belangrijker wordt.'

In tegenstelling tot de concurrenten trok Arsenal deze zomer niet de portemonnee. Doelman Peter Cech, die overkwam van Chelsea, was de enige grote aankoop. Daarnaast werden alle sleutelspelers behouden en hierdoor lonken na het veroveren van de FA Cup en de Community Shield in 2016 nieuwe prijzen. 'Het optimisme is groot', erkende ook middenvelder Mikel Arteta. 'We zitten in een goede positie en hebben de kwaliteit om het te doen, dus we moeten onze focus behouden', aldus de Spanjaard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.