Wenger: 'Reageerde overhaast met rentree Wilshere'

Arsène Wenger geeft toe dat hij Arsenal-spelmaker Jack Wilshere (foto) te snel terug heeft laten keren na zijn blessureleed. Het is goed mogelijk dat de middenvelder daardoor dinsdag op de bank begint in de competitiewedstrijd tegen Everton.

Wenger: 'Reageerde overhaast met rentree Wilshere'

Wilshere maakte zaterdag zijn rentree in het treffen met Norwich City (3-1 winst) na een maand afwezigheid door enkelproblemen. De 21-jarige middenvelder moest echter na een klein uur alweer het veld uit, omdat hij opnieuw last kreeg. 'Ik heb overhaast gereageerd door hem al terug te laten keren', vertelt Wenger.

'Hij was er nog niet helemaal klaar voor', vervolgt de Franse manager. 'Ik zal me laten adviseren door de medici bij de club, luisteren naar hoe hij zich voelt en mijn ervaring gebruiken. Hij traint onder mij sinds zijn zestiende, dus ik weet vrij goed hoe zijn lichaam herstelt. Maar hoe voorzichtig moet ik zijn?'

Wenger doelt daarmee op de zware kwetsuur waar Wilshere al eerder mee kampte. Het seizoen 2011/12 miste hij volledig wegens een blessure aan zijn andere enkel en de eerste twee maanden van deze voetbaljaargang moest hij ook al aan zich voorbij laten gaan, ditmaal wegens een knieoperatie.

De middenvelder zelf is het onderhand wel beu. 'Het was frustrerend, omdat ik vloog vlak voordat ik geblesseerd raakte. Ik voelde me goed, had veel zelfvertrouwen en toen kwam het weer terug.'

Tegenover de absentie van Wilshere staat de terugkeer van Tomas Rosicky na een hamstringkwetsuur. De Tsjech kan zijn rentree maken tegen Everton, waar John Heitinga onder contract staat. Rosicky komt voor dezelfde positie in aanmerking als Wilshere.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen