Wenger pareert kritiek na blessure: 'Özil heeft niets verteld'

Reacties

Arsenal heeft geen enkel risico genomen met spelmaker Mesut Özil. Dat stelt manager Arsène Wenger in aanloop naar het competitieduel van zaterdag met Hull City.

Wenger pareert kritiek na blessure: 'Özil heeft niets verteld'

De Duitse middenvelder meldde zich afgelopen week met een knieblessure bij de nationale ploeg voor de EK-kwalificatieduels met Polen en Ierland. Een kwetsuur die Özil enkele dagen eerder opliep tijdens de Londense derby tegen Chelsea (2-0 nederlaag).

Inmiddels heeft ook Arsenal bevestigd dat de Duitser minimaal zes weken uit de roulatie is. Uit een scan bleek namelijk dat de buitenbanden van de linkerknie van Özil zijn gescheurd. 

Waar Wenger het verwijt krijgt dat hij niet zorgvuldig is omgesprongen met de spelverdeler, laat de Fransman weten dat hij niet eens op de hoogte was van de knieklachten. 'Mesut heeft mij niets verteld', zegt Wenger in Engelse media. 'Tijdens de rust vertelde onze fysiotherapeut dat Özil een beetje last had van zijn knie, maar dat hij de wedstrijd gewoon kon uitspelen.'

'Ik heb toen nog aangegeven dat ik hem eraf zou halen als hij zich niet lekker voelde. Dat deed Mesut niet en dus liet ik hem staan', aldus Wenger. 'Misschien was zijn vakantie wel iets te kort, hoewel hij na het WK toch een maand vrijaf kreeg. Dan is dit misschien wel het enige pluspuntje. Hij heeft nu alle tijd om even tot rust te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.