Wenger overweegt Arsenal-icoon Henry terug te halen

Thierry Henry traint weer mee met zijn oude liefde Arsenal. De Franse spits houdt zijn conditie op peil bij de Londenaren. Manager Arsène Wenger sluit niet uit dat hij, net als vorige winter, de aanvaller in januari gaat huren.

Wenger overweegt Arsenal-icoon Henry terug te halen

New York Red Bulls, de huidige ploeg van Henry, verblijft gedurende tien dagen in Venezuela. 'Hij heeft al drie keer met ons getraind', vertelt Wenger in Engelse media. 'Of ik hem aantrek in januari? Ik weet het niet. Ik sluit het in elk geval niet uit, maar ik weet niet of hij geïnteresseerd is.' De voormalig international van Frankrijk oogt scherp op de training, vindt de manager.

Henry zou Olivier Giroud in de voorhoede vergezellen, mocht het zover komen. Giroud bevestigde de komst van de Arsenal-icoon al eerder. 'Maar hij zei ook dat hij niet weet of hij een contract gaat tekenen.' Het thuisduel met Montpellier, woensdagavond in de Champions League, komt hoe dan ook te vroeg voor Henry.

Wenger, wiens voorhoede al dun bezet is, moet net als vorig jaar Gervinho missen als de Ivoriaan met zijn land Ivoorkust in januari aantreedt in de strijd om de Afrika Cup. Daardoor lijkt de kans op een tijdelijke terugkeer van Henry, die vorig seizoen twee keer scoorde in vier Premier League-duels, alleen maar te groeien.

'Ik heb een terugkeer van Henry altijd willen voorkomen', geeft de trainer desondanks toe. 'Maar vorig jaar heb ik het gedaan omdat we Gervinho kwijtraakten, toen was het snel beklonken. Zeker als Marouane Chamakh wil vertrekken, kan ik het niet tegenhouden. Dan hebben we echt een tekort.'

Henry kent een glansrijk cv bij Arsenal. Hij kroonde zich er liefst vier keer tot topschutter van de Premier League. In 2002 deed hij dat met 24 competitietreffers, twee jaar later zelfs met dertig. Ook in 2005 (25 goals) en 2006 (27 goals) was er niemand op de Engelse velden trefzekerder.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's